Bezoekje Elien en Inne - Reisverslag uit Santana do Acaraú, Brazilië van Annelies Verhoeven - WaarBenJij.nu Bezoekje Elien en Inne - Reisverslag uit Santana do Acaraú, Brazilië van Annelies Verhoeven - WaarBenJij.nu

Bezoekje Elien en Inne

Door: Annelies

Blijf op de hoogte en volg Annelies

23 Februari 2011 | Brazilië, Santana do Acaraú

Hoi allemaal,

Ik heb weer vanalles te vertellen. Vorige week woensdag waren Inne en Elien, twee andere belgische studenten hier aangekomen in Santana do Acaraú. Ze kwamen mij voor enkele daagjes bezoeken in de comunidade. Ik zou hen ´s morgens opwachten in de stad. Natuurlijk uitgerekend die dag reed de camion niet en na een hele tijd geraakte ik toch in de stad om hen op te wachten. Het vervoer terug was allemaal geregeld en een andere camion zou ons oppikken maar na enkele uren wachten hadden we wel door dat deze camion niet meer kwam. De brazilianen hadden alles geregeld maar ze hadden het tegen de camionchauffeur zelf vergeten te zeggen. Zo typisch dus uiteindelijk zijn we ´s avonds met de schoolcamion in de comunidade geraakt. We waren nog maar juist aangekomen en ik moest al les gaan geven. Er waren opvallend meer leerlingen in mijn klas, ze waren immers op de hoogte van de komst van de Inne en Elien. Op het einde hadden de leerlingen toch enkele vraagjes voor hen en we besloten na de volgende les een Forró avond te doen. De dag erna liet ik hen mijn comunidade zien en namen we samen een bad in de rivier.
Door de vele regen in de namiddag viel de stroom uit, blijkbaar valt de stroom hier veel uit als het regent. Het zijn toch verschillende avonden geweest dat er geen stroom was en soms duurde het tot de dag erna vooraleer de stroom weer terug kwam. Op de forró avond was er ook geen stroom dus deze werd uitgesteld tot de dag erna. Op de forró avond werd niet zoveel gedanst dus besloten we om een fris pintje te gaan drinken.
Tijdens de dagen dat Elien en Inne hier waren zijn we nog gaan helpen op het project met het onkruid uit te trekken.
We zijn op donderdagavond ook naar de evangelische kerk geweest waar een gastpriester was, waar de vonken van afvlogen als hij aan het preken was. Er zijn zelfs 5 mensen flauw gevallen en dit betekent blijkbaar dat Jezus in hen getreden is. We zaten die avond zonder stroom dus het was wel een beetje griezelig allemaal in het kaarslicht.
Op zondagavond zijn we dan naar een katholieke bijeenkomst gegaan ook met kaarslicht en daar ging het toch een beetje serener aan toe.
Ik ben op maandag met Inne en Elien teruggekeerd naar Ubajara want ik wilde het toch nog eens bezoeken. Maandag zijn we nog gaan wandelen. We hadden een route meegekregen. We hebben oude mangobomen gezien, een prachtig uitzicht, 90m hoge waterval en we gingen op zoek naar een waterbron. Toen we naar de waterbron wandelde hoorde ik plotseling een schreeuw van Inne, blijkbaar was ze over een slang gestapt om niet te zeggen dat ze er bijna op stond en het beest ritselde weg. Het was toch wel een beetje eng te weten dat er slangen zaten.
Toen we ´s avonds in ons huisje zaten hoorde ik de hele tijd iets ritselen in mijn tas. Ik pakte mijn tas al eens op maar ik zag niets en zette mijn tas op de grond. Ondertussen ging ik wat bier halen en toen ik terug kwam keken Elien en Inne me verschrikt aan en zeiden, je tas beweegt. Ja lap er zat dus één of ander beest in mijn tas. Ik was toch niet zo dapper dus liep ik met hen naar de baas van de hostel. Ik zei dat ik een probleem had en dat mijn tas bewoog. Hij opende de tas en we verwachten het ergste, een slang, rat of vogelspin. Wat kwam er nu uit? Een grote kever. We voelden ons toch wel even stom maar de tas bewoog blijkbaar zo fel doordat de kever tegen de rand vloog. We konden toch met een gerust hart gaan slapen.
De dag erna zagen we met het ontbijt een aapje in de boom hangen, hij was mango uit de boom aan het gooien. We gingen daarna in een snel tempo naar het nationaal park en kregen gelukkig onderweg een lift anders waren we nooit op tijd geweest voor de wandeling. Het weer was goed dus gingen ze de 7km naar de grotten wandelen. We wandelden voorbij watervallen en het uitzicht was echt mooi. De weg naar beneden over stenen was een beetje glad dus dat maakte dat ik wel een paar keer eens goed uitschoof.
Het was een leuke week en ondertussen ga ik al weer bijna terugkeren naar mijn comunidade. Ik besef hoe snel de tijd gaat hier en hoeveel ik nog wil doen in mijn comunidade.

Veel knuffels
Annelies